Zdravstveno zavarovanje  –  4 pomembne prednosti


Ko zbolimo ali se poškodujemo, je čas zagotovo ključen element za uspešno okrevanje. Dolge čakalne vrste na specialistični pregled nam zagotovo niso v prid, pojavijo pa lahko tudi dodatni zdravstveni zapleti. Za hitro pridobitev diagnoze, zdravljenja in pospešitev okrevanja se lahko obrnemo na zasebne izvajalce zdravstvenih storitev, vendar pa je to zaradi visokih stroškov pogosto težje dosegljivo. Poglejmo si 4 prednosti zakaj je zdravstveno zavarovanje za vso družino pri zavarovalnica Prva, ena izmed dobrih odločitev za ohranjanje zdravja in zagotovitev ustrezne zdravstvene oskrbe.

1. Široka mreža zdravnikov in specialistov

Ena od prednosti zdravstvenega zavarovanja je hiter dostop do zdravljenja in diagnoze. Pri zavarovalnici Prva vam nudijo široko paleto specialističnih zdravstvenih storitev, saj je v zdravstveno zavarovanje vključenih kar 23 različnih področij medicine – abdominalna kirurgija, bolezni ožilja, kardiologija, gastroenterologija, proktologija, endokrinologija, tireologija, dermatovenerologija, flebologija, angiologija, pulmologija, oftalmologija, ginekologija, otorinolaringologija, urologija, psihiatrija, ortopedija, bolezni dojk, nevrologija, plastična in rekonstrukcijska kirurgija, fiziatrija in radiologija.
Poleg tega so na voljo različni diagnostično-terapevtski postopki in posegi, kot so RTG, EKG, UZ, OCT, EMG, CT, CTA, MR, MRA, polipektomija, blokada in drugi. Če vas zanimajo laboratorijski pregledi in meritve ti vključujejo hemogram, preverjanje vrednosti krvnega sladkorja, odvzem za 4-frakcijski lipidogram in druge preiskave.

Za dodatno preventivno diagnozo so na voljo posebni testi, kot so PAP-test za ženske (za prepoznavanje predrakavih sprememb), PSA-test za moške (za preprečevanje raka na prostati), merjenje gleženjskega indeksa (za prepoznavanje tveganja za srčni infarkt in možgansko kap) ter preventivna fotopletizmografska preiskava ven nog (za prepoznavanje težav s venskimi zaklopkami).

Za skrb nad duševnim zdravjem nudijo prve in kontrolne preglede pri specialistu psihiatru.

2. Kritje operativnih posegov

Tudi pri operativnih posegih lahko kljub nujnosti in bolečinam, čakate nekaj mesecev ali več let. Stroški samoplačniških operacij v zasebnih centrih so lahko zelo visoki zato, je zdravstveno zavarovanje prava izbira, da se izognete omenjenim težavam. Zdravstveno zavarovanje omogoča hitro dostopnost, organizacijo terminov in plačilo ambulantnih operativnih posegov v enem dnevu. Pri zavarovalnica Prva krijejo posege na 10 različnih področjih medicine, kot na primer: operativni poseg sive mrene, operativni poseg na očeh z vstavitvijo različnih leč, laserski operativni poseg solzevodov, ERCP z rentgenom in EPT, operacijo hemoroidov, operacijo kile, ESWL – izven telesa drobljenje ledvičnih kamnov, laserska operacija krčnih žil, , artroskopijo kolena, rame, komolca, gležnja, kolka in druge operativne posege.

Pri zavarovalnici Prva vam nudijo široko paleto specialističnih zdravstvenih storitev, saj je v zdravstveno zavarovanje vključenih kar 23 različnih področij medicine.

3. 6 obravnav različnih vrst rehabilitacij

Rehabilitacija predstavlja celosten proces obnavljanja telesa po bolezni ali poškodbah, kjer se postopoma vračamo v vsakdanje življenje. Ne glede na to, ali gre za poškodbo, bolezen, kirurški poseg ali prometno nesrečo, si želimo čim hitrejšega okrevanja z minimalnimi bolečinami.

Z namenom, da bi zagotovili čim bolj uspešno okrevanje, vam zdravstveno zavarovanje Prva nudi organizacijo termina v približno 5 delovnih dneh in kritje stroškov rehabilitacijskih storitev. Strokovno usposobljena ekipa terapevtov vam bo nudila podporo pri lažji in hitrejši ponovni vključitvi v vsakdanje življenje ter delo. Hkrati pa vam ni treba skrbeti za financiranje zdravstvenih storitev, saj so ti stroški zajeti.

Zdravstvneo zavarovanje vam nudi možnost, da se odločite za fizioterapijo, delovno terapijo ali protibolečinsko terapijo.

4. Drugo zdravniško ali specialistično mnenje

Ko gre za naše zdravje, je ključno pridobiti najboljše možne in natančne informacije o svojem zdravstvenem stanju. Veliko ljudi si želi dodatne potrditve, ali je njihova diagnoza pravilna, ali je izbrani način zdravljenja najustreznejši, ter ali obstajajo morda manj invazivne možnosti, ki bi lahko olajšale potek zdravljenja in izboljšale kakovost življenja.

S tem zavarovalnim kritjem lahko bistveno izboljšate potek zdravljenja ob novonastali bolezni ali poškodbi ter si olajšate trenutke, ko se soočate z diagnozo in zdravljenjem. Na podlagi že obstoječe zdravstvene dokumentacije boste preverili pravilnost postavljene diagnoze ter predvidenega načrta zdravljenja. Pridobili boste tudi morebitna drugačna priporočila za nadaljnje zdravljenje.

Pri zavarovalnica Prva bo drugo zdravniško mnenje za vas pripravila družba MediGuide International LLC v sodelovanju s skupino neodvisnih, svetovno priznanih strokovnjakov iz zdravstvenih ustanov po celem svetu. Globalna mreža vključuje vodilne zdravstvene centre, ki so aktivni tudi pri najnovejših kliničnih raziskavah in razvoju metodologije zdravljenja. Najboljše pri vsem tem pa je, da vam ni treba potovati v tujino, saj bodo vsi potrebni postopki izvedeni kar na domačem terenu. Drugo mnenje boste prejeli v povprečno 6,6 dneh.

Zdravstveno zavarovanje ni zgolj naložba v finančno varnost, temveč tudi pomembna odločitev za vaše dobro počutje in varnost. Z zagotovitvijo finančne podpore v primeru nepredvidljivih situacij ter omogočanjem dostopa do najboljših zdravstvenih storitev, vam zdravstveno zavarovanje omogoča, da živite življenje brez nepotrebnih skrbi glede zdravja. Ne odlašajte – investirajte v svoje zdravje in zdravje svoje družine že danes.

Urednik

Pri nas si prizadevamo zagotoviti najnovejše, najbolj verodostojne in zaupanja vredne informacije o zdravju in dobrem počutju.

Zadnji prispevki